Vegansk gryta med champinjoner och bönor

  • 500 g champinjoner
  • 2 gula lökar
  • 2 vitlökar
  • 1 förp. vaxbönor (500g)
  • 2 förp. bön- & ärtmix (sköljda)
  • 5 dl havregrädde
  • 2 förp. Planti fraiche
  • 2 msk soja
  • 1 msk vit miso
  • 2 msk grönsaksfond
  • 1 msk
  • 2 tsk paprikakrydda
  • 1-2 tsk gurkmeja
  • 2 tsk chilipeppar
  • 1 tsk oregano
  • 1 msk basilika
  • 2 tsk tabasko
  • svartpeppar
  • ev. salt
  • Koka bönorna enligt anvisning på förpackningen.
  • Hacka lök och vitlök. Skär champinjonerna i mindre bitar. Stek dem i en gryta i lite vatten blandat med kantarellfond.
  • Ha sedan i grädde och Ifraiche. Koka upp under omrörning. Ha i alla ingredienser utom bönorna. När alla ingredienser är i grytan har du i vaxbönor och bön-&ärtmixen. Koka tills allt är varmt. Smaka av och ha i mer salt, peppar eller av de andra kryddorna om så önskas.
  • Servera grytan med ris, nudlar eller matvete eller andra valfria gryn. Jag serverade med Go Greens råris- & ärtmix och ett blandat grönsaksfat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait