Grönkål

Jag upptäckte för förra helgen när jag och min syster skulle hämta in grönkål från trädgården att någon eller några mumsat rejält på min kål. På sommaren är det kålfjärilarna som tar den och under hösten får den växa sig frodig tills det tydligen är dags för rådjuren att komma och ta den. Jag har inte sett några rådjur i år, men för år sedan såg det ut så här i vår trädgård.

I söndags när jag gick ut för att hämta in grönkål för att göra grönkålschips som ett tillbehör till lunchen hade det försvunnit ännu mer kål. Nu var alla blad på brysselkålen uppätna och mycket av grönkålen. Jag tycker det är okej att dela med mig, men de får inte ta allt så nu testade jag att täcka med fiberduk. Hoppas de låter det vara då så jag får egen odlat till julbordet. Jag hade också turen att få njuta av lite sol innan regnet kom igen. En liten solglugg, men man får vara glad för det lilla. Bättre än inget 🙂

Det vackra vädret en pyttestund och de färdiga grönkålschipsen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait