Mjuk pepparkaka

I lördags kväll när jag skulle göra pepparkaksdeg till pepparkaksbaket dagen efter märkte jag snabbt att något måste ha blivit fel. När jag hällde på vätskan på mjölblandningen blev det en smet istället för deg. När jag började läsa igenom receptet upptäckte jag att jag råkat ha i 4 dl grädde istället för 0,4 dl. Suck, bara att börja om. Min man var snäll att göra det då jag behövde börja med kvällsmaten. Istället för att slänga min misslyckade smet så hällde jag den i en liten hjärtform och satte in den i en 175 grader varm ugn. Jag ställde den långt ner i ugnen och den fick vara inne i ca 55 minuter. Efter 40 minuter var den väldigt kladdig, men när jag tog ut den var den bara lite kletig. Faktiskt blev den väldigt god. Det var bara min syster som inte gillade den. Hon tyckte den smakade för mycket pepparkaksdeg. Jag insåg också att jag glömt ha i ingefära i min degsmet, men det blev bra ändå 🙂

Nu när jag kollar receptet på pepparkaksdegen så är det omgjort sedan i lördags. Trist för jag kommer inte ihåg alla mått på ingredienserna som stod då. Det jag minns som är skillnad på är att då stod det 0,4 dl grädde. Nu står det 0,7 dl vatten. Jag hade i 1,3 dl strösocker istället för 1,7 dl som det står nu. Siraps mängden är samma, men jag använde dadelsirap istället.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait