- 500 g champinjoner
- 2 gula lökar
- 2 vitlökar
- 1 förp. vaxbönor (500g)
- 2 förp. bön- & ärtmix (sköljda)
- 5 dl havregrädde
- 2 förp. Planti fraiche
- 2 msk soja
- 1 msk vit miso
- 2 msk grönsaksfond
- 1 msk
- 2 tsk paprikakrydda
- 1-2 tsk gurkmeja
- 2 tsk chilipeppar
- 1 tsk oregano
- 1 msk basilika
- 2 tsk tabasko
- svartpeppar
- ev. salt
- Koka bönorna enligt anvisning på förpackningen.
- Hacka lök och vitlök. Skär champinjonerna i mindre bitar. Stek dem i en gryta i lite vatten blandat med kantarellfond.
- Ha sedan i grädde och Ifraiche. Koka upp under omrörning. Ha i alla ingredienser utom bönorna. När alla ingredienser är i grytan har du i vaxbönor och bön-&ärtmixen. Koka tills allt är varmt. Smaka av och ha i mer salt, peppar eller av de andra kryddorna om så önskas.
- Servera grytan med ris, nudlar eller matvete eller andra valfria gryn. Jag serverade med Go Greens råris- & ärtmix och ett blandat grönsaksfat.