Chili con quinoa

I veckan gjorde jag en chili con quinoa och vi åt den första måltiden som en soppa. Yngsta sonen gjorde vitlöksbröd till. Vi klickade på lite av Plantis grekiska yoghurt på soppan. Jag skar också upp grönsaker som alla gick i höstens färger och väldigt lika utan att det var planerat så. Jag tog det som fanns i kylen 🙂

När jag åt av maten någon dag senare kokade jag matvete till och åt den som en gryta. Den blev mer som en gryta än en soppa när den stått någon dag. Näst yngsta sonen åt den på tortilla bröd med majs till när han åt den andra gången. Det tyckte han var gott.

Jag gjorde dubbel sats av maten. Kummin (jag mortlade hel kummin) och chilipulver dubblade jag inte. Jag hade ingen ancho chili hemma utan tog en lemon chili som jag hade i frysen. Jag hade i svarta bönor och vita bönor. Det blev en av varje storlek av de vita. Jag hade tänkt ta två förpackningar av små vita bönor, men hade bara en hemma så därför blev det en förpackning med stora vita bönor iockså. Jag stekte löken i lite vatten blandat med flytande scharlottenlöksfond. Istället för honung hade jag i dadelsirap. Jag tror jag tog ca halva mängden eller lite mer. Minns inte riktigt. Jag hade också i ca 1 tsk gurkmeja och svartpeppar. Jag hade i 1 tsk salt och ca 1 msk vit miso. Jag ska nog testa att ha i lite extra quinoa nästa gång och servera med ris eller matvete. Då blir den nog som en gryta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait