Enkel enchiladas

Igår blev det ”typ” tacos på en tisdag. Tacos känns lite mer som en helgrätt och framför allt en fredagsmat. Den här var en enchiladas som var väldigt lätt och snabb rätt att tillaga så en perfekt mat att göra efter jobbet. Jag gjorde en dubbel sats. I min storätande familj räckte det till 7 personer.

Jag följde inte riktigt receptet. Jag började finhacka löken och lät den stå en stund medan jag plockade fram övriga ingredienser. Jag började sedan steka löken i lite vatten blandat med flytande scharlottenlöksfond. När löken stekt i några minuter hade jag i sojafärsen och följde sedan receptet.

Jag hade i 500 gram krossade tomater. Jag valde Planti cooking fraiche. Det blir så klart dyrare än att köpa en vanlig naturell ”yoghurt”. Jag valde en salsasås med mango och papaya. Jag valde en fiber tortilla i vanlig storlek. I receptet står det stora tortilla bröd. Jag serverade med spenat, tomat, lök och avocado. Jag skar också upp stavar av morot och paprika. Gott också med tacochips till.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait