Smördegsflarn med päron

Jag såg det här receptet för någon månad sedan. Då blev det aldrig tid att pröva det. Den här helgen firade vi äldsta sonen lite i förskott och näst yngsta sonen i efterskott med delar av släkten. Jag följde nästan receptet. Istället för frysta smördegsplattor blev det smördegsplattor som låg i kyldisken. Jag delade den färska smördegsplattan i 6 bitar. Det blev lagom bitar. Vill man ha dem ännu mindre så kan man ju dela den i 12 bitar 🙂 Jag rev mandelmassan, men den var så färsk så det blev en stor klump av den. Det är nog bra att frysa den en stund så blir det lättare att fördela ut den på smördegen sedan. Jag fick lägga ut den i små klumpar, men det gick bra det med.

Den frysta smördegen som fanns på vår lilla ICA innehöll smör, men inte den här från Coop. Gäller att kolla innehållsförteckningen om man vill ha mjölkfritt.

Jag gjorde mina smördegsflarn utan strösocker. Som sötning hade jag på hackade fikon på hälften och färska dadlar som jag kärnade ur och klippte i mindre bitar. Vi hade riktigt mogna päron på. Kanterna penslade jag med vatten. Visste inte om kanterna behövde vikas eller nypas ihop så jag testade lite olika. Det visade sig att det räckte med att pensla kanterna och sedan låta kanterna vara.

Vi åt våra kalla och valde då att servera dem utan glass.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait