Bakad sötpotatis med fyllning

Till kvällsmat idag blev det bakad sötpotatis som jag fyllde med en grönsaksröra gjord på en röd lök, 3 vitlöksklyftor, en röd chili, 250 g champinjoner, ca 8 grönkålsblad. Jag hade också i några av mina små orange auberginer (pumpkin-on-a-stick) som fortfarande finns kvar i växthuset. Jag finhackade rödlök, vitlök och chili och stekte den i lite vatten blandat med flytande scharlottenlöksfond. Efter ca minuter hade jag i champinjoner , aubergine och grönkål skuren i mindre bitar. Jag kryddade med 1 msk vit miso, någo tsk tamari soja, lite gurkmeja och svartpeppar. Äldsta sonen hade också i 1 msk balsamvinäger. Låt allt stekas 10-1 minuter, men se till att fylla på med vatten vid behov så det inte bränns fast.

När gröpt ur en del av sötpotatisen och sedan lagt i av grönsaksröran i gropen hade jag på riven veganost för pizza. Jag hade mycket i ugnen samtidigt då de yngsta sönerna och deras två kusiner också fick pizza så jag orkade inte invänta en fin färg. Det fick räcka med att osten smälte 🙂 Äldsta sonen gjorde en hummus och två andra röror som tillbehör. En grillad paprikaröra och en röra med det jag gröpte ur från sötpotatisarna. Så klart serverade vi också med ett härligt grönsaksfat. Vi gjorde också en fänkålssallad med äpple, torkade aroniabär och fryst dill i. Riktigt gott blev det. Jag strödde också på lite riven vegansk ”parmesan ost” när det var dags att äta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait