Skördetid

Härlig är tiden i trädgården nu när tomaterna börjar mogna. Det är så otroligt gott med solvarma körsbärstomater. Vackra för ögat också med sina olika färger och former.
Många gurkor har det också blivit, vita och gröna gurkor, en äppelgurka och en melongurka. De sist nämnda smakade mest gurka. Godast av de två var äppelgurkan.
Jag saknar dock min favoritgurka Louisa, en vanlig grön gurka som alltid är jättegod. Den ska jag så nästa år.

I år har det gått dåligt med mina squashplantor. Förra året hade jag vid den här tiden skördat hur mycket som helst. Använt i matlagning typ hela tiden, gett bort till släkt och vänner och fryst ner (har fortfarande kvar i frysen).
Nu har plantorna dock börjat växa till sig och några squash är på gång. Jag får hoppas på en lång varm höst så det hinner bli några fina squash att skörda.
Jag har också sått pumpor i år. Några små spagettipumpor finns det där ute.
I år var året som jag gett mig sjutton på att lyckas med aubergin och melon. Sådde flera olika sorter av båda. Auberginen har jag lyckats få frukt på, speciellt sorten Pumpkin-on-a-stick (har jag för mig att den heter) har massor med auberginer på sig. Det är tredje gången gillt för mig att odla aubergin. Förra året fick jag tidigt massor med väldigt vackra lila blommor, men inga frukter ändå. Har läst att auberginer är värmekrävande så jag trodde verkligen att det skulle bli ett toppen år med förra sommarens extremvärme, men inte då. Kul att det blir ett helt gäng i år. Hoppas de hinner växa till sig ordentligt.

Meloner däremot verkar det inte bli någon med. Kanske kan bero på att jag är alldeles för bra att plantera alldeles för mycket i mitt växthus. Det blev väldigt många gurkplantor. Nästa år ska jag försöka att sätta in lite mindre plantor. Så säger jag varje år, men lyckas aldrig hålla det smiley

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait