Magnesium

Läste precis att chokladsug kan bero på magnesiumbrist och det stämmer verkligen inte på mig. Bara en av sakerna stämmer, nämligen att jag ofta (eller typ alltid smiley) är sugen på choklad. Magnesuimbrist har jag verkligen inte, tvärtom smiley
Mitt magnesiumvärde har verkligen skjutit i höjden sedan jag började äta växtbaserat.
Jag äter mycket nötter och frön av många olika slag. Speciellt i min havregrynsgröt som innehåller betydligt mer än bara havregryn. Även om havregrynsgröt är nyttig som den är så blir den mycket nyttigare med lite annat i, eller mycket annat för min del smiley och godare.Sedan toppar jag gröten med massor av bär och frukt. Så fantastiskt den här årstiden när det finns färska bär på tomten och i skogen. Plommon har också börjat mogna och är väldigt gott att ha på gröten. Banan är ett måste för mig att toppa gröten med. Så gott!

Just nu har jag också päronmos på. Vi har lite kvar i frysen. Egentligen behövs det inte när jag har på så mycket annat gott. Havremjölk använder jag också.
Jag tror också att mina chokladtryfflar har påverkat mitt magnesiumvärde. Både valnötter och kakao innehåller magnesium smiley

Jag äter alltså inte kosttillskott av magnesium så det här bevisar att med rätt kost så behöver man inte stoppa i sig allaviraminer vi behöver i pillerform.
Selen är också något som är lätt att få i sig på naturlig väg, genom att ta en paranöt om dagen. Fantastiskt att bara en räcker för att täcka vårt dagsbehov smiley

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait