Sojafärsgratäng med squash och grön sparris

Jag hittade ett recept på en enkel moussaka härom veckan, men då jag hade köpt svinnlådor med squash i som behövde användas upp snabbt tog jag dem istället för aubergine. Jag hade också köpt en bunt med grön sparris när jag handlade på ICA-Maxi Hällas Sköna Gröna onsdagar. Det var så bra pris så jag var tvungen att köpa sparris. En bunt grillade vi och den andra fick hamna i den här gratängen.
Jag följde nästan receptet i övrigt förutom att jag stekte i vatten blandat med flytande fond. Jag gjorde dubbel sats och hade i 2 squash och en bunt grön sparris. Jag hade i halva saltmängden och tog istället i 1 msk vit miso som också ger sälta. 1 tsk gurkmeja hade jag också i. Jag hade inte tillräckligt med vanlig sojafärs så jag blandade också i lite av Anammas formbara färs som jag hade hemma i frysen.
Jag kokade 2 pkt med ris av röda linser, kikärtor och gröna ärtor. Det står att 1 pkt ska räcka till 4 portioner, men det gör det definitivt inte i min familj i varjefall smiley
Daniel gjorde också en paprikaröra som vi serverade till maten med en vitkålssallad och blandade grönsaker och melon. Det finns så fantastiskt god meloner just nu så det äter vi till varje måltid.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait