Kikärtsröra med potatis

Dagens kvällsmat blev en kikärtsröra med rostad potatis. Tyvärr blev min kikärtsröra lite stark då vitlöksklyftorna var väldigt stora, så nästa gång blir det definitivt mindre vitlök i.
I receptet så användes bakpotatis. Vi satte också igång grillen och grillade majskolvar och naanbröd. Jag använde dinkelsikt och bytte också ut 1/3 del av mjölet till fullkornsdinkel. Det funkade lika bra som med bara dinkelsikt smiley
Jag tog också och rostade ett paket med kikärtor och ett paket med stora vita bönor som jag kryddade med Tandoori Masala pulver. Först sköljde jag och torkade dem samt att jag hade på lite olivolja. Jag rostade dem i ugnen på 175-200 grader. Först lite högre grader tills potatisen var klar. Då sänkte jag värmen och lät bönorna och kikärtorna vara kvar ett tag till på 175 grader.
Fänkålssallad och vitkålssallad med bland annat röda vinbär i var gott till. Ett stort fat med två sorters meloner, spetspaprika och körsbärstomater blev en trevlig färgklick på bord och tallrik. Väldigt gott dessutom smiley

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait