Fisk”ish” tacos

I fredags testade vi en ny tacos, lite fiskinspirerad och gjord på tofu. Jag hittade receptet på Jävligt God Vegomat. Det blev gott, men vi hade lite bråttom och la alla tofubitarna på varandra så de blev lite för mjuka. De blir nog knaprigare om de inte ligger på varandra. Vi hade också lite svårt att få paneringen att fastna över hela tofun. Få se om det blir bättre nästa gång. Jag gjorde en dubbel sats.

Ingredienser:
400 g fast tofu
1 noriblad
60 g mjöl
60 g majsmjöl
2 tsk bakpulver
1 påse Santa Maria Fisktacos kryddmix
170 ml öl

Gör så här:
Börja med att lägga tofublocket i hushållspapper och lägg något tungt på för att pressa ur vätska. Dela sedantofun i ca 3×1 cm bitar. Hacka sönder noribladet och strö noripulvret över tofubitarna. Pressa in kryddningen så det fastnar i tofun.
Blanda mjöl, majsmjöl, bakpulver, kryddmixen, salt och peppar i en skål. Tillsätt ölen och blanda till en slät smet. doppa tofubitarna så smeten blir jämnt fördelad och stek sedan i gott om olja ca 1-2 minuter per sida.

Tillbehör till tacosen:
Vitkål blandat med lite vitvinsvinäger, salt och peppar.
Mangosalsa: 1 mango (jag använde fryst mango), 1/2 rödlök, ca 20 g persilja, 1/2 lime, salt och peppar.
Skivad avokado.
Planti Fraiche eller Planti grekisk yoghurt med lime i. Ha även i vitlök om du gillar det och lite salt och peppar.
Gott att ha till är tacochips att knapra på.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait