Grillning

Sommar, härliga sommar och så klart måste det grillas ibland. Det har inte blivit grillat lika ofta sedan vi sadlade om till växtbaserad kost för två år sedan. Det finns ju dock en massa gott att grilla även om man inte äter kött.
Idag prövade jag att göra biffar att grilla med Anammas formbara färs. Hälften av biffarna kryddades med smak av kebab. Den andra hälften fick vitlök, sambal oelek och persilja. Biffarna uppskattades av oss alla, högst betyg fick de med vitlök. Så smidigt att använda Anammas formbara färs, bara krydda och forma dem till den storlek och form som du önskar.
Kom ihåg att ta upp färsen i tid så den hinner tina innan du ska tillverka dina biffar. (Jag tror det tar längre tid att tina än vad det står på paketet.)

Ingredienser:
1 förp. Anamma formbara färs ( 850g)

Kebabkryddningen:
1 msk spiskummin
1/2 msk paprikapulver
1/4 msk chilipeppar
1/4 msk vitlökspulver
1/4 msk lökpulver

Vitlökskryddningen:
1 stor klyfta vitlök (finhackad)
ca 1 msk finhackad persilja (jag använde fryst, färdig hackad)
1/2-1 msk sambal oelek
salt
svartpeppar

Gör så här:

Fördela färsen i två bunkar och blanda i de olika kryddningarna. Forma sedan färsen till ”järpar” eller den form du önskar. Inget kladd och inga biffar som faller sönder. Plätt-lätt smiley
Bara att lägga på grillen. Grilla tills de fått fin färg.

Jag serverade biffarna med klyftpotatis, ugnsgrillad mini pak Choi (från trädgården), alfalfagroddar, rädisgroddar och en tzatsiki (gjord på Plantis grekiska yoghurt).
På grillen la vi också på majskolvar, Pimiento de Padrones och färsk gul lök. Så klart ett härligt grönsaksfat!

 

v

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait