Vi har firat nationaldagen med att åka till Saluhallen och äta Street Food. För min del blev det Veggokökets goda bönerkebab. Jag gjorde också en rabarberpaj som vi åt med vaniljsås och svenska jordgubbar hade också inhandlats dagen till ära.
Våra rabarber har växt sig väldigt stora och en del blad är verkligen enorma.
Den här rabarbern räckte till en paj åt ca 6 portioner. Jag använde en pajform på 26 cm i diameter.
Ingredienser:
100 g mjölkfritt smör
1 1/2 dl mandelmjöl
1 dl havregryn
1 dl kokosflingor
1/2 dl dadelsirap
1/2 tsk vaniljpulver
350 g rabarber
12 färska dadlar, ca 150 g
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Smält smöret på svag värme i en kastrull. Blanda i alla ingredienser utom rabarber och dadlar.
Skär rabarbern i mindre bitar och lägg dem i en pajform. Kärna ur dadlarna och skär dem i små bitar och fördela ut i pajformen.
Lägg smuldegen över och grädda pajen i ca 20 minuter.
Servera med vaniljsås eller glass.