Vilken sommarvärme!

Vilken sommarvärme vi bjöds på denna nationaldag smiley

Redan på förmiddagen var det 27 grader. Det lär nog ha varit 31 grader varmt på eftermiddagen och nästan full sol. Det kom in lite svalkande moln ett tag på eftermiddagen, men de försvann och det blev helt klart igen. En magisk kväll nu. Klockan är nu nio och det är 24,5 grader. Sånt här väder gillar jag smiley
Ikväll tog jag mig i kragen och vattnade ut en del av alla mina flaskor med lakvatten som jag har i kylen. Det är en toppen gödning för växterna, men jobbigt att vattna ut när det är så många ställen att vattna på. Jag vill ju att alla mina grönsaker, träd och buskar ska få av denna magiska vätska.

I vanliga fall går jag bara runt med vattenslangen. Det tar tid det också, men går väldigt snabbt om man jämför med att vattna med vattenkannor. 1/2 dl lakvatten spädes med 10 liter vatten. Många kannor blev det.
Jag har försökt att odla meloner flera gånger utan framgång. I år har jag tänkt att lyckas. Lite extra hjälp på traven har jag fått av melonplantor som dykt upp av sig själva i växthuset när jag har haft i Bokashi i växthuset. Melonkärnor har bra växtkraft tydligen. Vi har ätit mest honungsmelon under vintern så få se om det är de kärnorna som grott.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait