En liten ”sommaräng”

Precis utanför vår tomtgräns bakom bärbuskarna är det en allmänning med gräs som kommunen klipper lite då och då. Högst upp mot bärbuskarna finns inget gräs då våra gamla syrenbuskar bredde ut sig mer än vad bärbuskarna gör. Kommunens åkgräsklippare klipper inte så högt upp heller så nu har jag rensat bort det ogräs som växte där och har sått en massa blandade sorters blommor. De är ettåriga, någon var tvåårig, men min förhoppning är att de ska fröså sig själva och finnas kvar år efter år. Jag får väl se hur det blir med den saken Lite vågat känns det att lägga upp en bild nu. Jag vet ju inte om fröna vill gro eller om det ens blir snyggt. Förhoppningsvis kommer det några blommor som kan uppskattas av våra pollinerare och förhoppningsvis locka hit många som kan ge många bär och frukter.

Redan för kanske 3-4 veckor sedan satte jag ner en fröpåse, men det räckte inte så långt så idag när Norells hade halva priset på sina påsar passade jag på att införskaffa fler blomsorter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait