Tandoorigryta

I helgen har vi haft besök av våra äldsta söner, så kul när de kommer på besök och den här gången samtidigt. Till kvällsmat igår bjöd jag dem på vårrullar. De var snälla och fixade såserna. Äldsta sonen gjorde en väldigt god jordnötssås. Jag måste be honom om receptet.
Till lunch idag blev det en Tandoorigryta med bland annat aubergine och kikärtor som jag serverade med bulgur och många olika grönsaker och frukter som tillbehör.
Här kommer receptet.

Ingredienser:
2 rödlökar
4-6 vitlökar (beroende på storlek)
1 valfri chili
2 paprikor (valfri färg)
2 aubergine
6 msk röd currypasta Tandoori (ta mindre om du vill ha mindre styrka på grytan)
2 msk dadelsirap
1 burk kokosmjölk
2 förp. krossade tomater á 500 g
2 msk flytnde grönsaksbuljong
1 tsk gurkmeja
svartpeppar
1 msk vit miso
2 förp. kikärtor
100g babyspenat (eller det dubbla om du vill ha en järnboost)
1 kruka färsk basilika
Bulgur eller ris

Gör så här:
Börja med att koka bulgur eller ris.
Dela rödlöken och skiva den sedan ganska smalt. Finhacka vitlök och chili.
Ta fram en gryta och ha i lite vatten bladat med flytande fond. Börja med att steka löken i några minuter. Ha sedan i vitlök och chili och stek i ytterligare några minuter.
Skär auberginen och paprikan i mindre bitar. Häll i dem i grytan och stek i ca 5 minuter.
Tillsätt currypastan och rör runt den med grönsakerna. Tillsätt sedan kokosmjölken och rör om. Ha i de övriga ingredienser, förutom spenaten, och låt grytan småkoka i 5 minuter. Tillsätt spenaten i omgångar. Den drar ihop sig snabbt.
Avsluta med att ha på hackad färsk basilika och smaka sedan av grytan.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait