Nu åker plantorna ut!

Vilket väder denna söndag bjöd på, sol och sommarvärme. Det var en riktig överraskning då väderprognoserna hade sagt regn. Regn behövs i och för sig, men gärna på natten. Det här vädret passade mig perfekt. Det blev verkligen en heldag ute i trädgården. Först gräsklippning och sedan utplantering av växter.
Gurka, pumpa och squashplantorna behövde verkligen nya krukor då de stod i pluggbrätten och växt på sig rejält. Jag orkade dock inte sätta om dem i större krukor utan de fick åka ut både i växthus och ute på friland. Det får bära eller brista. Växthuset har värmeelement så det borde gå bra. Plantorna ute fick fiberduk över sig både som skydd mot kyla och solens varma strålar, då de inte alls är avhärdade.

Så klart blev det för mycket som vanligt i växthuset. Jösses vad många gurkplantor jag har sått. Om alla tar sig så får vi leva på gurka hela sommaren smiley
Alla chili och paprikaplantor som står i krukor är bara inställda för att växa på sig. När det blir varmare ute får de komma ut på altanen och lite varstans där de får plats i trädgården. Måååånga plantor är det smiley
Jag upptäckte också att en åtminstone en av mina tomatplantor har en tomat på gång.

Lite mindre kul var att jag ikväll upptäckte årets första snigel i trädgården. Dags att ta fram saxen igen smiley

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait