Vårrullar igen!

När jag lagade vårrullar igår blev det filodeg kvar, så då blev det återigen vårrullar till kvällsmat. Filodegsarken höll sig bara tinade ett dygn stod det på förpackningen. Fyllningen idag fick innehålla sådant som behövde rensas i kylen. Bra att använda upp allt som annars riskerar att bli dåligt och kastas.

Fyllningen:
1 förp. glasnudlar (100g)
3 scharlottenlökar
2 vitlökar (stora)
1 gul lemonchili
1/2 röd chili
4 morötter
5 palsternackor (små, som höll på att bli dåliga)
Skivad grön egenodlad paprika från förra året som jag hittade i frysen
Grön sallad som låg i kylen och höll på att bli dålig
2 grillade paprikor som blev kvar från helgens Pastagratäng.
1 förp svarta bönor
2 msk ljus soja
2 msk Tikka Masala curry pasta
1 msk dadelsirap
1 msk vit miso
1 tsk gurkmeja
svartpeppar
salt

Gör så här:
Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen.
Finhackar lök,vitlök och chili. Riv morötter och palsternacka på grova sidan av rivjärnet eller använd en matberedare. Skiva salladen och skär den grillade paprikan i bitar. Stek lök, vitlök och chili i lite vatten blandat med flytande grönsaksfond i några minuter. yll på med vatten vid behov. Sedan hade jag i den frysta skivade paprikan och stekte några minuter till. Ha i morötterna och palsternackan och rör runt.
Ha i alla kryddorna, bönorna och nudlarna. Avsluta med att ha i salladen och den grillade paprikan. Låt allt bli varmt.
Tillaga nudlarna precis som igår.
Det blev mycket fyllning kvar eftersom jag bara hade mindre än ett paket filodeg. Resten av fyllningen kan vi använda som en egen maträtt, nudlar och grönsaker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait