Pastagratäng igen!

Idag tänkte jag att jag skulle laga pastagratängen som jag gjorde förra veckan. Jag insåg när jag stod mitt i tillagningen av såsen att jag inte hade någon ajvar relish hemma. Näst yngsta sonen smakade på såsen och sa att det var gott ändå. Jag hade istället i paprikakrydda. Såsen blev inte lika krämig som sist. Om det berodde på avsaknaden av ajvar relish eller att jag kanske kokade såsen längre än sist vet jag inte. Som tur var blev maten bra ändå även om det var trevligare med den krämigare såsen.
Jag använde också salladslök istället för purjolök för de låg och ”skräpade” i kylen. Jag hade också i en liten halv rödlök som blivit över från när vi åt hamburgare. Bra att rensa lite.
Det har blivit mycket sojakött den här helgen. Jag som brukar använda det väldigt sällan i vanliga fall har använt det till nästan alla maträtter den här helgen. Jag sa till näst yngsta sonen att nästa gång prövar jag att göra pastagratängen med kikärtor, men det trodde han inte skulle bli lika gott. Jag får väl göra halva formen med kikärtor och halva med sojakött smiley
Jag kokade upp 2 pkt med pasta á 450 g. Jag använde inte riktigt allt. Lite hamnade i en matlåda i kylen.

Ingredienser:
ca 800 g pasta
1 knippe salladslök
2 vitlökar
2 förp. sojafilébitar
1 liter havregrädde
2 msk sambal oelek
2 tsk paprikapulver
1 tsk gurkmeja
svartpeppar
1 msk vit miso
1 1/2 msk grönsaksfond
1 dl fryst majs
2 dl frysta gröna ärtor
10 bitar fryst hackad spenat
1/2 burk grillad paprika
1/2 dl Bjäst

Gör så här:
Börja med att koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Jag kokade min en minut mindre än vad som stod på förpackningen.
Finhacka vitlöken och skiva salladslöken. Stek det i en gryta med lite vatten blandat med lite flytande fond. Fyll på med mer vatten vid behov. Stek i ca 5 minuter.
Ha sedan i sojafilébitarna och stek med i några minuter. Häll på grädden och ha i resten av ingredienserna förutom den grillade paprikan.
Lägg den kokta pastan i en stor ugnssäker form. Skiva den grillade paprikan i mindre bitar och fördela ovanpå pastan. Jag tyckte att det blev lite för lite ärtor i såsen så jag hällde i lite extra ovanpå pastan. När allt i såsen blivit varmt häller du det ovanpå pastan och trycker ner det litegrann. Avsluta med att strö på Bjästen och ställ sedan in formen i 225 grader varm ugn i ca 20 minuter. Servera med valfria grönsaker.
Det blev väldigt mycket mat. Vi var 4 som åt av maten ikväll och det blev mycket mat kvar till veckans måltider. Perfekt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait