Pumpasoppa

Jag fick en bra present av barnen i julklapp, en kokbok med 1700 växtbaserade recept, Det veganska köket. Jag har tyvärr varit lite dålig på att använda den kokboken, men ikväll blev det en pumpasoppa. Så klart gjorde jag om receptet litegrann så att det passade mig smiley
Ingredienser:
1 butternutpumpa, ca 1 1/2 kg
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 röd chili
1 cm finhackad färsk ingefära
1 msk curry
1/2-1 tsk gurkmeja
svartpeppar
1 msk vit miso
1 burk kokosmjölk
5 dl vatten
3 msk flytande grönsaksfond
1/2 tsk salt

Gör så här:
Finhacka lök och vitlök och låt det stå i en kvart.
Skala pumpan och dela den i fyra delar. Kärna ur den och dela den sedan i mindre bitar. Finhacka chili och ingefära.
Stek lök och vitlök i flytande fond blandat med vatten (eller olja om man hellre vill det).
Fyll på med vatten när det blir för torrt. Rör ner pumpabitarna, chili, ingefära och stek med i några minuter. Ha sedan i övriga ingredienser. Koka upp och låt sjuda under lock tills pumpan är mjuk.
Mixa soppan slät med en stavmixer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait