Indisk enchilada med curryfärs

Här kommer en variant på den som vill ha en tacofredag, men kanske tröttnat på den vanliga. Receptet kommer från Vegomagasinet, men jag har gjort om det för att det ska passa mig. Mängden har jag ökat på också så det borde räcka till ca 8 portioner.
Jag packade nog mina för tätt, så nästa gång blir det en större form. Mina blev väldigt mjuka, men goda ändå.
Jag gjorde min i onsdags och alla i familjen gillade den smiley
Indisk färs:
2 jättestora gula lökar
4 vitlöksklyftor
600 g fryst sojafärs
2 msk curry
1 tsk gurkmeja
svartpeppar
1 msk vit miso
1 tsk salt
2 burkar kokosmjölk à 400 ml
2 dl kokosflingor (jag tog naturella som jag torrostade själv)

Enchiladasås:
2 förp. krossade tomater à 500 g
2 1/2 tsk chilipulver
2 1/2 tsk torkad oregano
2 1/2 tsk spiskummin
1 tsk gurkmeja
svartpeppar
1 msk vit miso
1 tsk salt
(1 msk dadelsirap)
2 1/2 msk majsmjöl
1-2 1/2 dl vatten

Totillabröd

Gör så här:
Börja med att hacka lök och vitlök fint och låt det stå medan du gör enchiladasåsen.
Blanda ihop krossade tomaterna med alla kryddorna i en kastrull och koka upp under omrörning. Rör ut majsmjölet i den vattenmängd du vill använda och blanda sedan ner i tomatsåsen. Låt puttra tills det tjocknat något. Jag råkade röra ner majsmjölet med kryddorna direkt i tomatsåsen och fyllde på med vatten efteråt. Det funkade det med. Enligt grundreceptet ska det i 2 1/2 dl vatten, men jag tror bara att jag hade i 1 dl. Ha i mindre från början och fyll på med mer om det behövs. Medan tomatsåsen kokar gör du färsen.
Stek den finhackade löken och vitlöken med sojafärsen i vatten blandat med flytande scharlottenlöksfond. Stek tills löken mjuknat. Fyll på med vatten vid behov.
Häll på kokosmjölk och kryddor och låt småkoka tills kokosmjölken har kokat in. Rör då och då.
Sätt ugnen på 225 grader.
Rosta kokosflingorna i en torr stekpanna. Skaka stekpannan eller rör i flingorna så att de inte bränns. När de fått lite färg är det klart. Rör ner kokosflingorna i färsen och smaka av med mer kryddor om det behövs.
Fördela färs på tortillabröd och rulla ihop. Lägg de i en gratängform eller plåt beroende på hur många du gör. Bred ut enchiladasåsen över och gratinera i ugnen i 20 minuter eller tills bröden börjar få färg. Ta ut formen och strö över Bjäst.
Servera med valfria grönsaker och eventuellt nachochips. Så klart nyttigare utan, men är det fredag så är det ju smiley

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait