Vintersådd

Idag har jag sått årets vintersådd. När man vintersår får man plantor som blir väldigt tåliga och behöver inte härdas. Det är bra att så när vintern är stabil med minusgrader. När det sedan blir varmare och solens strålar börja värma så börjar fröna gro.
Förra året var jag ute i vårt kalla förråd när jag sådde, men blev så otroligt kall om händerna så i år valde jag att vara inne i vardagsrummet. Lite mer städning, men det var det värt. Det var bara att dammsuga bort jorden.
Det här är tredje året som jag vintersår. I år blev det rekord i antalet byttor. Jag utökade mina pallkragar förra sommaren när vi gjorde iordning vår köksträdgård. Förhoppningsvis får allt jag sått plats. Många olika sorters kål, sallad, spenat och flera olika sorters lök valde jag att så.
Jag odlar i plastaskar från olika frukter som jag samlat på mig under året.
Nu står alla mina sådder ute i växthuset med ett lager snö på sig.

Jag passade också på att plantera om mina 3 gurkplantor som växt upp och behövde lite större krukor för att kunna växa vidare och inte torka ur så snabbt. Nu hoppas jag att de växer upp snabbt och ger oss många gurkor inne i vardagsrumsfönstret under våren.

One thought on “Vintersådd

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait