Nyårsförrätten 2018!

Jag prövade på att laga en Vegansk variant av toast Skagen till förrätt igår när vi firade nyår med några vänner. Den blev väldigt bra och skulle pass utmärkt som en smårätt på en buffé.
Jag bakade ett bröd med russin och hasselnötter i och la röran på. Det passade bra. Jag ville pröva det istället för att ta ett ljust toastbröd för att slippa rosta eller steka brödet.
Jag gjorde en stor sats för 8 portioner. Jag gjorde 6 förrätter, men det blev väldigt mycket röra kvar. Äldsta sonen som kom tillbaka idag efter att firat nyår i Uppsala åt 4 stycken och ändå var det mycket kvar. Jag chansade på att det går att frysa röran utan att smaken och utseendet försämras. Vi ska ha främmande på lördag och tänkte använda det till förrätt då med. Hoppas det funkar smiley
Ingredienser:
500 g naturell tofu
2 avocados, skuren i mindre bitar.
1 stor finhackad rödlök
1 kruka färsk dill. Den hade börjat bli lite hängig å jag fyllde på med lite fryst hackad dill också.
1 dl Vegansk majonäs
1 dl naturell sojayoghurt eller havreghurt
2 msk röd tångkaviar
2 citroner, saften
ca 6 tsk riven pepparrot
salt
svartpeppar

Gör så här:
Smula ner tofun i en skål. Blanda med övriga ingredienser. Tycker du att det behövs mer av någon ingrediens så ha i mer efter tycke och smak.
Vi är inte så förtjusta i Kung Markattas tofu, så jag köpte en tofu som heter Yi pin. Det är en svensk produkt och tillverkas i Vallentuna. Jag har hittat den på Stora Coop Stenby, som ligger nära där jag bor.Garnera med en klick tångkaviar, citron och gärna färsk dill. Jag hade på lite hackad fryst dill igår och använde svart tångkaviar då jag hade en öppnad från i julas. De på bilden är från idag när jag bjöd äldsta sonen på det här. Jag glömde dock att ha på dill på hans.
Receptet googlade jag fram på nätet på Tasteline.com(Toast skagen på mitt sätt av Mattias Kristiansson.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait