Vegansk ”sill”

Jag lagade massor med mat till jul. Det finns ju så många recept som jag vill pröva och då blir det väldigt många olika rätter på julbordet. Det är så kul att testa att göra och så klart att äta av alla spännande maträtter.
Jag tog ledigt onsdag, torsdag och fredag före jul och kunde i lugn och ro fixa med städning, handling av julmat och julklappar och matlagning. Jag hann också så klart med att träna smileySå skönt! Det var semesterdagar jag verkligen njöt av.
Här är min julmatslista

Jag kände att jag behövde skriva upp vilken dag jag skulle göra varje maträtt så inte allt skulle behöva lagas på en gång. De som gick att frysa ner gjorde jag flera dagar innan och la i frysen. Grönsaksbollar och biffar gjorde jag flera veckor innan och frös in. Vissa maträtter som tex vegansk ”sill” och seitanskinkan skulle göras i flera steg. De gick alltså inte att börja med dagen innan julafton. För att inte missa något så var jag tvungen att skriva när jag skulle börja med dem.
Min syster med familj som firade jul med oss hade med sig lite julmat som inte var Vegansk också. Speciellt deras barn ville ha tex vanliga köttbullar.
Vi gjorde en riktig provsmakning av alla våra ”sillar”. Min syster som även åt vanlig sill tyckte den bästa var den veganska skärgårdssillen gjord på aubergin.
På juldagen bjöd jag och äldsta sonen över två träningskompisar var nyfikna på Vegansk mat. Vi hade kvar av allt så det blev lika mycket att välja på som på julafton. De gillade också ”skärgårdssillen” bäst av de veganska ”sillarna”. Den är riktigt god!

Receptet finns jävligtgott.se, Vegansk auberginesill-på fyra sätt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait