Grön pastasås

Den här helgen har våra två äldsta söner varit hem på besök för att bland annat kunna vara med på det årliga pepparkaksbaket. Våra vänners äldsta barn kunde också komma hem. Jättekul att ha alla samlade som i gamla tider när barnen var små smiley
Idag till lunch gjorde jag lasagne och till det en tomatsallad med spenat och kål från egna trädgården. Häftigt att fortfarande kunna plocka in egenodlade gröna blad fastän vintern står för dörren.
Till kvällsmat gjorde jag en grön sås som jag serverade med risnudlar. Den gick hem hos alla här hemma. Jättegott tyckte vår inneboende kille som också gillade färgen på såsen. Jag valde att göra en maträtt där jag kunde använda kokosmjölken jag öppnade i fredagskväll när jag gjorde pepparkaksdegen. Jag använde bara 1 msk då så i stort sett hela burken var kvar.
Väldigt lättlagad och den fick en väldigt härligt grön färg.

Ingredienser:
1 gul lök, hackad
2 vitlöksklyftor, hackade
30 g riven ingefära
1 tsk spiskummin
1 tsk mald koriander
1 tsk sambal oelek
1/2 tsk gurkmeja
svartpeppar
1/2 msk vit miso
200g fryst spenat
200 g frysta gröna ärtor
1 förp kokta gröna linser (Go Green 285g)
4 dl vatten
1 burk kokosmjölk
1-2 msk limesaft

Gör så här:
Hetta upp lita vatten bland annat med lite grönsaksbuljong. Stek lök, vitlök och ingefära tills löken mjuknat. Rör då ner kryddorna och sambal oelek och stek i ytterligare några minuter.
Tillsätt sedan kokosmjölk, vatten, spenat, gröna ärtor och vit miso. Koka upp och låt sjuda i ca 10 minuter. Jag lät den sjuda utan lock.
Koka under tiden risnudlarna enligt anvisning på förpackningen.
Mixa såsen slät med en stavmixer. Ha i de gröna linserna och smaka av med valfri mängd limesaft. Värm såsen några minuter till.
Gott att servera med jordnötter till om man gillar det.

Andra gången jag gjorde den här pastasåsen hade jag inga linser hemma utan hade i två förpackningar med svarta bönor istället. Det blev bra det med smiley

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait