Grön röra!

Den här helgen har vi haft näst äldsta sonen på besök. Så kul när de utflyttade barnen kommer hem och hälsar på. Igår gjorde jag grönsakslasagnen igen. Det är en dyr maträtt för en ”fattig” student för det är inte så billigt med cashewnötter. Det blev mat över så han kunde få med sig några matlådor också. Det blev också lunch åt mig och näst yngsta sonen till lunch idag då resten av familjen var iväg på seriespel i badminton hela dagen.Efter lunchen gick vi två som var hemma på en promenad med sällskap av vår ena katt. Sånt underbart väder ute.

Jag har också skördat massor med grönsaker och plockat aroniabär hos grannen. De ska jag torka. Då blir de riktigt goda.

Till kvällsmat gjorde jag mina squashbiffar som faktiskt alla i familjen uppskattar. Yngsta sonen tyckte att jag skulle göra dem lite starkare än sist så nu blev det lite mer sambal oelek i. Jag gjorde en grön avokadodip med blomkål till som jag ville testa. Såg det receptet igår och tyckte det lät gott.
Ingredienser:
1/2 blomkål
2 avokador
1 förp. vita bönor
ca 35 g spenat
1 klyfta vitlök
2 tsk sambal oelek
lite citron
salt
peppar
gurkmeja
3 msk vatten
Gör så här:
Dela blomkålen i buketter. Ha i alla ingredienser i en matberedare. Fyll på med mer vatten tills du tycker att konsistensen är bra. Den blev väldigt god smiley
Jag hade inte i spenat utan passade på att använda blast från mina gulbetor istället.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait