Snabblagad mat

Ikväll blev det en snabblagad maträtt från Enkla kassen (en matkasse vi har). Det var inte en maträtt för en fredagskväll då i varjefall jag tycker det är mysigt att äta något extra gott när helgen börjar. Det var en helt okej till en vardag när maten behöver gå snabbt. Jag gjorde om lite i receptet. Det räcker till 3 personer eller möjligen 4.
Ingredienser:
270 g glutenfri pasta gjord på röda linser
2 burkar svarta bönor
1 burk vegansk pesto
1 burk krossade tomater
1 gul lök
1 rödbeta
grönsaksbuljong, 1 tärning eller 1 1/2 msk flytande.
1/2 msk vit miso
1 tsk vitlökspulver
1/2 tsk gurkmeja
1 tsk chiliflakes
svartpeppar
Gör så här:
Sätt på pastavatten och koka pastan enligt anvisning. Skala och hacka löken och låt den stå en stund. Skölj rödbetan och hacka den i små tärningar med skalet kvar. Stek lök och rödbeta i vatten blandat med valfri flytande fond tills löken blivit lite mjuk. Häll i de krossade tomaterna och ha i övriga ingredienser. Låt puttra i 2-3 minuter. Ha i de svarta bönorna och låt dem kokas med i 2-3 minuter till. När pastan kokat klart häll av vattnet och blanda den med peston. Servera tillsammans med valfria grönsaker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait