Vitaminer

Jag har alltid varit skeptisk till att äta vitaminer, alltså piller på burk. Jag tror (och hoppas verkligen att det är så) att man får i sig det man behöver genom att äta bra mat med mycket grönsaker och frukt. Dock är det så att om man äter veganskt så måste man ta tillskott av B-12. Jag tycker det är svårt att veta om man ska äta B-12 som innehåller metylkobalamin eller cyanokobalamin så jag äter båda sorterna då jag ett har B-12 värde som inte är så högt.
D-vitamin kan vara svårt för alla att få i sig när man bor i Sverige förutom under sommarmånaderna. Det kan vara extra svårt för den som äter vegansk kost så det tar jag tillskott av i alla månader som innehåller bokstaven r. Alltså är det bara maj-augusti som jag låter bli att ta D-vitamin.
Jag ser också till att få i mig selen varje dag. Det är ett jätteviktigt mineral som stärker hela immunförsvaret. Selen kan både förebygga och förkorta uttröttande förkylningar och det kan hjälpa mot nedstämdhet och ångest enligt flera studier. Istället för att ta selen som ett vitaminpiller så tar jag en paranöt varje dag. Paranötter innehåller mycket selen så en nöt om dagen täcker ditt dagsbehov (enligt min son Daniel). Det känns bättre att ta en nöt än ett piller, tycker jag och så är de väldigt goda också smiley

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait