Pastasås

Idag gjorde jag en pastasås med massa squash i. Vi svämmas fortfarande över av squash.
Det blev en full gryta med pastasås. Eftersom vi bara var fyra hemma ikväll så blev det mycket mat över till matlådor. Min man hade stekt lite smakrika champinjoner och det var gott att ha till.
Ingredienser:
2 kg squash
2 gula lökar
4 vitlöksklyftor
4 dl röda linser
1 burk kokosmjölk
1 tsk salt
1 tsk gurkmeja
1 tsk chiliflakes
1 tsk tandori masala powder
svartpeppar
3 förpackningar blandade bönor
Valfri pasta
Gör så här:
Börja med att koka linserna enligt anvisning på förpackningen.
Skär squashen i bitar och koka den mjuk i lättsaltat vatten.
Finhacka löken och vitlöken. Stek den mjuk i lite vatten blandat med valfri fond. Jag tog scharlottenlöksfond.
När squashen är mjuk så häll av vattnet. Det blev kvar lite i botten för jag hällde ur så mycket jag kunde utan att squashbitarna ramlade ur. Häll i löken i squashen och mixa det med en stavmixer. Det gör inget om det blir lite bitar kvar. Ha i kokosmjölken, de kokta linserna och övriga kryddor. Låt det koka upp och ha sedan i bönorna och låt det koka i några minuter till. Servera valfria grönsaker till.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait