Snabb burgare

Idag har hela eftermiddagen och kvällen gått till att skära päron för att fixa päronmos på alla päron som fallit ner innan de blir dåliga. Det är väl bara att inse att det blir svårt att hinna ta hand om alla päron. Trots att vi tagit hand om så många päron är det väääldigt många kvar. Vårt kära päronträd gav oss så många päron förra året att det har räckt till alla våra grötfrukostar under ett helt år och lite till. Det är faktiskt inte helt slut än. Några påsar finns kvar. I år är det ännu mer päron så nu blir det problem att få plats med allt mos i frysen. Vi får skynda oss att äta upp lite bär så vi får mer frysplats till moset.
Det är faktiskt först förra året när vi insåg att det var gott att göra Päronmos som vi började uppskatta vårt päronträd. Hade det inte varit för att vi hade en träkoja i päronträdet så hade vi nog tagit ner trädet för flera år sen. Jag tyckte trädet var för stort för vår lilla tomt och så hade vi ingen användning för de små gråpäronen. Tur att det fick stå kvar!

Dagens kvällsmat blev oumphburgare med lite sötpotatispommes, grönkålschips och bl.a. ärtskott att ha på hamburgaren. Oumph är ju inte det nyttigaste alternativet om man vill äta en vegansk burgare, men har man ont om tid är det ett bra alternativ, tycker jag. Det är även näst yngsta sonens favorit att ha till burgare. Han är inte så förtjust i våra nyttiga bönburgare. Det receptet kommer nästa gång det blir dags för hamburgare här i huset. Jag gissar att det är en ganska söt produkt eftersom det är barbequesås i. Jag har i oumphen i en kall stekpanna för då har det funkat bra att steka utan olja. Ha inte för hög värme för då kan det bli som en kolasås av alltihop. Jag plockade in grönkål från trädgården och gjorde grönkålschips. Jag tog bort pinnen på grönkålen och rev bladen i mindre bitar. Jag la dem på en plåt med bakplåtspapper och stoppade in dem i ugnen utan olja, bara med lite salt på. Först i 175 grader, men jag på slutet sänkte jag till 150 grader. De ska bli prassligt torra, men passa så dem inte bränns.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait