Annorlunda fredagstacos

Här kommer en variant på tacos för den som har tröttnat på den traditionella eller för den som bara vill pröva lite nya smaker. Första gången vi åt den var strax efter jul och alla i familjen tyckte det var jättegott. Ladda ner appen VEGO så finns receptet på sidan 70 i Vegan på 21 dagar. En bok som man kommer in gratis i utan att vara prenumerant. För den som vill ha lite inspiration på veganska recept så rekommenderar jag att prenumerera på tidningen VEGO.
Jag vet inte hur jag länkar till receptet så istället har jag tagit kort på det.

Jag har gjort om receptet litegrann. Solrosfröna la jag i blöt redan innan jag gick till jobbet på morgonen, så de fick stå i blöt i ca 11 timmar. När jag lagade det här första gången missade jag att lägga dem i blöt och det funkade det med. Jag fick tillsätta lite mer vatten då bara. Trots att mina hade stått i blöt hade jag i 1 1/2 msk vatten när jag mixade färsen. Jag hade tänkt att ha i 1/2 tsk gurkmeja i solrosfärsen, men glömde det så istället hade jag i det i mangosåsen. Jag hade också i lite svartpeppar.
Jag har hittat en riktigt bra soltorkad tomat på City Gross som inte ligger i olja. Tomaterna är soltorkade under solljus utan att behandlas med några kemiska ämnen. Väldigt goda.

Till serveringen hackade jag upp lite vanliga tacogrönsaker för att barnen ska få i sig grönsaker; gurka, paprika och majs. Jag blandade tomater med en förpackning svarta bönor, en halv rödlök och ärtskott från trädgården för att det ska bli en proteinrikare måltid. Så klart går det lika bra att utesluta ärtskotten. Jag skar också upp en avokado och idag hade jag tur att den var perfekt mogen. Vi har ätit den här maträtten många gånger, men det här var första gången som vi åt med salladsblad från egna trädgården. Vilken lyx!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait