Äntligen fredag!

Igår var det fredag och det är bästa dagen på hela veckan när man har en hel helg framför sig. Den här fredagen var dock ingen vanlig fredag för det var sista kvällen hemma med näst äldsta sonen innan han flyttar hemifrån. På måndag börjar ett nytt kapitel i hans liv då han börjar studera på KTH. Så idag lördag flyttar han till Stockholm. Spännande för honom, men lite sorgligt för oss här hemma. Tur att Stockholm inte är så långt bort.

Vi lagade en riktigt god kvällsmat. Vi grillade spett med grönsaker och seitan”kött”, skivad musselsquash och majskolvar. Inne i ugnen tillagade vi klyftpotatis på vår hemmaodlade blålila potatis. Så häftig potatis. Äldsta sonen blandade flytande buljong med lite misopasta och lite kinesisk soja och blandade runt i potatisen. Vi kryddade med vitlökspulver och salt. Det funkade toppenbra utan olja.


Han gjorde också en baba ganoush (aubergineröra) och rostade kikärtor. Extra kul att yngsta sonen gillade kikärtorna och gick och plockade i sig av dem medan vi lagade klart resten av maten. Vi stekte också champinjoner, gjorde en stor sallad med egenodlade grönsaker och ett grönsaksfat med egna spetspaprikor, tomater och vindruvor. Vindruvorna har precis börjat mogna och är väldigt goda. Skalet från auberginen skar vi i mindre bitar och la i en skål. I skalet sitter mycket nyttigt, men det passade inte att ha i såsen. Allt blev väldigt gott. Vi blev verkligen mätta ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait