Hembakat!

Det är inte helt lätt att hitta bröd med 100% fullkorn i butiker. Det är troligtvis helt omöjligt. Jag har inte hittat något ivarjefall. Så då får man baka själv. Här kommer ett recept som är väldigt lätt att göra.
Blanda ett halvt paket med jäst i 8 dl rumstempererat vatten. Tillsätt sedan 2 msk honung och 2 tsk salt. Jag hade sedan i 1dl rågkross och lite hela linfrön. Efter det hade jag i 11 dl rågsikt av grovmalt fullkornsvete och 5 dl havremjöl. Havremjölet gjorde jag själv genom att köra havregryn i en Blender. Blanda allt med en slev. Plasta sedan bunken med plastfolie och låt den stå i kylskåp i 10-12 timmar.
När det är dags att baka ut degen så delar jag den i 2 delar och kavlar ut den litegrann till en rektangel och viker sedan ihop långsidorna mot varandra. Skär degen i den bröststorlek du önskar. Lägg degbitarna på bakplåtspapper under en bakduk i 30 minuter.

Ställ sedan in i ugnen på 225 grader i ca 20 minuter. Jag la bröden på en varm plåt med en liten ugnsform med vatten på botten av ugnen. Vet inte om det blir någon skillnad utan. Jag penslade några av bröden med ljummet vatten och strödde på svarta sesamfrön. Nästa gång ska jag ha i mer havremjöl och mindre av det andra för att se om bröden blir lite fluffigare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait