Chokladtryfflar

Här kommer ett recept på mina chokladtryfflar som jag mumsar på när chokladsuget dyker upp och det gör det ofta. Den lasten blir jag inte av med trots att jag slutat med vanligt godis för ca 1år sen. Här behövs en matberedare!

Mixa 200 gram valnötter. Blanda sedan i 260 gram färska dadlar(urkärnade). Mixa dessa ingredienser en stund tills de blandat ihop sig. Ha sedan i 4-5 matskedar dadelsirap och 3 dl kakao. Mixa ihop alltihop och rulla sedan bollar i valfri storlek.

Vill man kan man rulla bollarna i kakao för ett lite vackrare utseende på dem. Det går även bra att minska mängden kakao i bollarna. Smaka er fram, men kakao innehåller mycket nyttigt; kalium, kalcium, järn och magnesium m.m.
Obs! Upptäckte precis att kakao innehåller en del koffein så ät kanske inte bollarna sent på kvällen ? Grovt räknat så innehåller varje tryffel ca. 12 mg koffein (om du gör 35-40 bollar med 3 dl kakao), att jämföra med en kopp bryggkaffe som ligger omkring 100mg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait