Wok

Dagens söndagskvällsmat blev en wok med frysta grönsaker. Jag slängde ihop en wok utan recept. Det blev riktigt bra 🙂
Ingredienser:
2 rödlökar
2 vitlökar
ca 10 cm purjolök
1 påse wokgrönsaker á 900 g
2 burkar thailändsk massamun curry grytbas
2 msk färsk ingefära
1 lime
2 påsar pease pulled (chili&vitlök)
gurkmeja
svartpeppar
salt
3 påsar risnudlar

Gör så här:
Skär rödlöken i smala klyftor och finhacka vitlöken.
Dela purjolöken mitt itu och skär i halvcirklar. Stek sedan i sesamolja. i några minuter. Tillsätt sedan wokgrönsakerna och stek i ca 10 minuter.
Skala under tiden ingefära och riv den. Riv limeskalet.
Ha i 2 burkar thailändsk massam curry grytbas. Rör runt, ha sedan i ingefäran och limen. Ha i kryddorna och låt koka under omrörning tills allt blir varmt.
Koka risnudlarna enligt anvisning. Stek peasebitarna i lite olivolja i en egen stekpanna i 5 minuter. Ha sedan i dem i woken. Jag sparade lite av peasebitarna i en skål och hade i lite BBQ-sås till yngsta sonen.
Blanda nudlar och woken. Jag la undan lite nudlar till yngsta sonen.
Jag serverade jordnötter, alfalfa- och mungbönsgroddar och grönsaksstavar.






Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait