Tomatplantorna

Oj vad de växer mina tomatplantor. Några som har flyttat in i sovrumsfönstret för att de växt ur hyllan i förrådet på höjden har dragit iväg och blivit alldeles för gängliga. En av de har jag halshuggit enligt Farbror Gröns metod. Topparna satte jag i vatten för att jag ska kunna plantera ner dem i jord när de fått nya rötter. Några av tomatplantorna som fått blommor och till och med någon liten tomat satte jag ner djupare i större krukor. Jag rullade tomatstammen i jorden för att få ner höjden ordentligt. Två av tomaterna knäcktes lite. Hoppas de överlever och klarar av att bilda nya rötter längs stammen ändå.

Jag lånade en hylla från näst yngsta sonens rum då fönsterbrädan inte längre räcker till.

I fredags gick jag hem från jobbet med hosta. Natten på lördagen kliade det väldigt mycket på kroppen också så frågan är om det kan bero på allergi.
På lördagen köpte jag receptfri allergimedicin. Först kändes det som hostan blev bättre, men på kvällen blev det mer hosta igen och idag har jag hostat mycket. Få se om det går att få tag på en läkare imorgon för att kunna få vetskap om det är allergisk hosta eller förkylningshosta.
Nu i Coronatider kan jag inte gå iväg till jobbet om jag inte vet vad som orsakar den.
Skönt att ha en trygg tass att hålla i när världen inte är sig lik på grund av Coronaviruset, Covid 19.


Jag har satt ner några frön från den är vackra chilin Jamaican Bell som jag har i frysen. Få se om fröna vill gro. Vissa fröer mår ju bra av att legat kallt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait