Vilken värme första lediga påskdagen vi fick, 21 grader. Tyvärr var det mycket dismoln som täckte solen, men så skönt ändå
Sommarvärme=grill, så idag blev det grillpremiär för i år. Vi kunde också sitta ute och äta trots att klockan var sju på kvällen.
Jag gjorde bland annat marinerad tofu. Marinaden som blev över använde vi sedan som sås till maten. Förutom klyftpotatis, grön sparris, marinerade champinjoner, majskolvar, lök, piementos de padròn gjorde jag också panerad blomkål inne i ugnen. Yngsta sonen gillar Hälsans köks vegoschnitzel så några sådana la jag också in i ugnen.
Ingredienser:
i kg fast tofu
500 g fryst mango
4 msk vitvinsvinäger
3-4 msk dadelsirap
2 msk kinesisk soja
4 scharlottenlökar
2 chili
4 vitlöksklyftor
2 tsk paprikapulver
2 cm färsk ingefära
2 tsk salt
2 tsk vit miso
1 tsk gurkmeja
svartpeppar
Gör så här:
Tina mangon, Mixa den sedan i en matberedare. Tillsätt vitvinsvinäger, dadelsirap och soja.
Skala och skär scharlottenlök, vitlök och ingefära i grova bitar och blanda ner. Finhacka chilin och blanda ner med salt, paprikapulver, svartpeppar och gurkmeja.
Skär tofun i tärningar på 2- cm . Lägg dem i en plastpåse tillsammans med marinaden och låt ligga ett par timmar, gärna över natten.
Trä tofun på grillspett. Tillaga spetten på grillen och pensla med marinaden under tiden.