Trädgårdssöndag!

Igår blev det trädgårdsfix för hela slanten. Jag avbokade mitt spinning- och core-pass som jag skulle ha gått på på morgonen. Jag hade lite ont i halsen på morgonen och hade redan haft 3 dagar med ganska tuffa pass så det blev bra med en vilodag. Det innebar också att jag fick väldigt mycket tid i min trädgård. Tre familjemedlemmar var iväg på badmintontävling i Stockholm så det var bara jag och näst yngsta sonen hemma. Det var så mysigt att bara gå runt och fixa med lite av varje i min kära trädgård. Jag hade tänkt dammsuga övervåningen, men det blev inte av. Det var mycket mer lockande att vara ute i solen och vårvärmen.
Det är inte bara jag som tycker det är mysigt ute i trädgården. Min lilla följeslagare njuter lika mycket av att värmen har kommit tillbaka som jag smiley

Jag fixade iordning alla mina pallkragar så att det bara går att börja odla i dem. Gissa vad jag ska göra i påskhelgen smiley
De två små nya pallkragarna som jag ”tiggt” till mig på husbygget nära jobbet ställde jag också iordning och fyllde dem med jord. Jag började med att klippa ner rotskottsgrenarna från plommonträdet i botten. Ovanpå grenarna la jag nerklippta gamla perenner och lite löv.
Jag hade sedan på en bokashijordfabrik som stått sedan i höstas. Jag hade upptäckt att den blivit väldigt blöt så jorden luktade som riktig dynga. Näst yngsta sonen kom ut och sa ”Vad f-n är det som luktar! Det luktar skit smiley
När jag haft i den sörjan avslutade jag med biokol och jord.
Inget från trädgården ska lämna trädgården så nu fick även två av de äldsta pallkragarna också gamla perenner i botten.

Förra veckan köpte jag också två röda krusbär av en som sålde sina här i området där jag bor. Jag beslutade då att flytta ut mina två gojibärsbuskar i utkanten av tomtgränsen. Där kan de klättra mot en tuja och en liten rönn som planterat sig själv där. När jag flyttade mina gojis blev det en bra plats för de nya krusbärsbuskarna. Hade mina gojis varit kvar på sin gamla plats hade vi behövt bygga någon spaljè som de kunde klättra på. Det kändes som ett stort projekt då jag inte vet om det kommer hinna bli några bär då de blommade så sent, åtminstone förra året. Att flytta dem innebär ju också att jag fick plats för fler bärbuskar i min köksträdgårdshörna. Nu finns det bara plats för en buske till sedan är det fullt.

Jag har haft lite otur med vissa av mina tomatplantor i år. Det har aldrig hänt förut. Jag tycker jorden jag använde vid min första omskolning var lite konstig. De flesta tomater mår som tur är bra. Några har till och med börjat blomma.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait