Igår råkade det bli ett tofu-tema på maten både till lunch och kvällsmat vilket yngsta sonen inte var så glad över. Det råkade bli så för jag var så sugen på att pröva några nya recept.
Till kvällsmat blev det Moo shu med tofu. Alla utom yngsta sonen tyckte det var väldigt gott. Lite rinnigt blev det dock så jag kanske borde låtit grytan koka ett tag till. Om man väljer att servera med ris eller några andra slags gryner är det okej att ha vätskan kvar, men i tortillabröden blev det lite väl blött.
Jag pressade ur vätska ur tofun innan stekning. Undrar om det blivit ännu mer vätska i grytan annars?
Jag rev och skivade alla grönsaker i matberedaren. Väldigt smidigt. Jag blandade vitkål och rödkål då jag inta hade tillräckligt med vitkål hemma och behövde använda upp rödkålen.
Jag stekte tofun i olja, men grönsakerna stekte jag i vatten blandat med flytande fond.
Jag la till någon matsked vit miso och hade i ca 1 tsk gurkmeja och lite svartpeppar.
Vi hade också jordnötter och avokado i tortillabröden.