Gårdagens kvällsmat blev en riktigt snabb- och lättlagad gryta med kikärtor och frysta gröna sojabönor. Börja med att koka ris eller andra valfria gryn.
Ingredienser:
4 vitlöksklyftor
2 krm cayennepeppar
2 tsk gurkmeja
1 tsk curry
2 förp. á 390 g finkrossade tomater med basilika
2 burkar kokosmjölk
4 förp. kikärtor
200 g färsk spenat
1 förp. frysta sojabönor
1 msk vit miso
svartpeppar
Gör så här:
Fräs pressad vitlök och alla kryddorna i olivolja i en gryta.
Tillsätt kokosmjölken, de krossade tomaterna, kikärtorna (avsköljda) och sojabönorna. Ha också i vit miso och svartpeppar. Låt koka upp och låt grytan puttra i ca 10 minuter. Tillsätt spenaten i omgångar om allt inte går i på en gång.