Dagens kvällsmat blev en Sticky buffaloblomkål som jag lagat många gånger och som dessutom är ett återkommande inslag på vårt veganska julbord. Den känns julig med sin glaze med ingefära i.
När jag gör den som helgmat så brukar jag ha klyftpotatis till. Det är så gott med potatis i ugn.
Jag börjar med att tillaga blomkålen. Under tiden blomkålen är i ugnen i 5 minuter förbereder jag potatisen. När blomkålen varit inne i 25 minuter tar jag ut den och låter den stå på köksbänken medan potatisen är inne i 40-45 minuter. Jag tycker blomkålen blir knaprigare när man låter den stå ett tag innan den åker in sin andra gång.
När potatisen är inne förbereder jag glazen till blomkålen och även grönsaker och valfri sås till maten. Det är gott att ha en sås med vitlök i. Vitlök är ju alltid gott 😉
När potatisen är klar får den stå och svalna en stund medan blomkålen som blivit penslad med glazen åker in en gång till i 5-10 minuter.
Det sägs ju att potatisen blir nyttigare när den får svalna och det bildas resistent stärkelse. Det ska vara bra för magen bland annat.