Stora utplanteringsdagen

Idag har jag satt tomater, paprika, chili, squash, gurka, pumpa, bönor, ärtor, sötpotatis och meloner. Hela dagen har jag pysslat med det, det tar sin lilla tid. Många vändor fram och tillbaka i trädgården blev det. Jag har inte så stor trädgård, men mååånga steg blev det. Förutom att gå i trädgården så har jag gått en morgonpromenad på 4 km och sedan två vändor fram och tillbaka till affären, 2 km var. Nästan 27000 steg har jag kommit upp i när jag till slut slog mig ner i soffan i uterummet vid halv nio tiden med en bra bok.

I år testar jag att odla squash och pumpa direkt i säckar med kogödsel. Två plantor i varje säck.

Jag trodde först att jag hade haft ihjäl två av squashplantorna då de blev missnöjda med att inte få vatten direkt i värmen. De fick faktiskt vänta många timmar. När de väl fått vatten hämtade de sig ganska snabbt så förhoppningsvis kommer de fortsätta leva och må bra. Insåg i kväll när jag vattnade att jag glömt att plantera melonerna i pallkrageväxthuset. De hamnade i stora och lilla växthuset istället. Det får bli paprikaplantor i den istället. Jag har många paprikor och ännu fler vintersådda tomater att ta hand om. Få se hur många som jag kommer kunna trolla fram plats åt.

Finns som sagt var ett helt gäng med plantor kvar att ta hand om.
I onsdags skördade vi den första jordgubben. Det finns också en mogen snackpaprika och tre körsbärstomater. Kul 🙂

Vid nya staketet på framsidan kommer förhoppningsvis bönor att klättra. Två bönor och en paprika samsas i krukan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait