Biten igen

Igår eftermiddag blev Sigge biten av grannkatten igen. Det har gått ca 11 månader sedan han fick en ordentlig bitskada senast som krävde veterinärvård och dränage inopererat. Han har blir jagad så fort grannkatten ser att Sigge är ute. Ibland blir Sigge injagad flera gånger om dagen. Kastar sig in genom kattluckan skrikande. Igår hann han inte in 😢
Har han ett träd i närheten brukar han ta skydd genom att klättra upp. Som tur är så är han en riktigt bra klättrare.
Det blev en tur till veterinären igår eftermiddag där de rakade runt såren så jag kan tvätta rent runt det och hoppas på att vi slipper att det blir en böld. Såret sitter på ryggen vid vänster bakben. När jag kom hem från veterinären och öppnar så han kliver ut ur buren kan han inte stödja på höger framben. Sitter med det i luften och har jätteont. Han gick runt i undersökningsrummet utan att halta 🤔
Kan det vara adrenalin i kroppen efter traumat som smärtlindrande honom och som nu börjat lämna kroppen. Jag ringde Strömsholm som tyckte jag skulle boka ett videosamtal med en veterinär. Halv sju på kvällen ringde den veterinären upp och tyckte jag kunde vänta till imorgon så nu är han inlämnad hos den veterinär som vi var till igår. Så passande att de börjat med lördagsöppet för att avlasta Strömsholm. Väldigt mycket längre att åka till Strömsholm och så blir väntan ofta väldigt lång där.
Jag kom med Sigge till veterinären vid 9 och fick lämna in honom där istället för att vänta kvar. En lång väntan innan veterinären ringde runt 14-tiden. De hade bara hittat ett litet sår på frambenet. Inga bölder än så länge. Skönt det, men det kommer märkas nu om 3-4 dagar. Tråkigt att han har ont utan smärtstillande 😔

De två såren som hittades. Hoppas det inte finns fler.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait