Omskolning av de första innesådderna

Den 1:a januari gjorde jag årets första sådder. Den 28 januari skolade jag om alla paprika, chili och tomatplantorna i egna krukor. En del hade behövt skolas om tidigare, men det har inte blivit av. Få se om de växer snabbt nu med ny näringsrik jord.
Jag använder inte såjord utan använder enbart planteringsjord. Jag tycker plantorna gror bra ändå. Jag köper Yrkesodlarjord från Norells trädgårdscenter när jag köper jord på säck.
Några frön satte jag i torvbriketter, så de plantorna blir nog väldigt glada över lite näring.

Jag satte mig inne på sovrumsgolvet och planterade om dem. Gillar egentligen inte att hålla på med jord inne, men i det blåsiga och rätt kalla vädret hade jag ingen lust att bära ut alla plantor till förrådet och sedan in igen. Därför blev platsen precis nedanför fönstret där plantorna står.
Jag hade besök av mina fyrbenta trädgårdssällskap. Sigge spanande lugnt på sakerna medan Siri dök ner med huvudet i jordsäcken😸

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait