Smördegsäppelknyten

Förra lördagen gjorde jag ett påhittat fikabröd av smördeg med äpple och mandelmassa. En blandning mellan bulle och äppelpaj tror jag är en bra beskrivning.
Jag hade två förpackningar med smördeg som var på väg att bli gamla. Jag skar lagom mängd äpplen i ganska små bitar och stekte dem sedan i generöst med smör och ceylonkanel. Jag hade också en bit mandelmassa liggande i kylen som jag rev på smala sidan av rivjärnet.
Jag delade smördegen i rutor, hade på kaneläpple och mandelmassa på varje bit. Sedan vek jag ihop dem, penslade på växtbaserad kaffedryck som jag värmt en kort stund i micron. Det går nog att strunta i att pensla på det, men jag får för mig att de får finare färg då. Tillagade dem i 200 grader varm ugn i 15-20 minuter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait