Sötpotatisskörd 2023

Igår skördade jag sötpotatisen som fått växa i en av de små odlingslådorna i stora växthuset. Blasten hade inte mått bra i det kalla vädret så det var nog verkligen dags att skörda.Sjukt nöjd med årets skörd 😊
Vilka bjässar den orangea sorten gav. Den största vägde nästan 1 kg.
Det här är tredje året med sötpotatis. Första året hade jag den i samma odlingslåda som i år. Då hade jag tre plantor i den. Det blev en bra skörd så förra året tänkte fjäska för dem och gav dem en större odlingslåda i samma växthus. Jag såg fram emot en jätteskörd, men blev så besviken då de blev riktigt små trots fjäsket.
I år fick de hamna påmsamma plats som första året. Jag tog två plantor och inte tre som första året. Är det så att sötpotatis vill stå trångt efter som skörden blev lyckad i år 🤔

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait