Äppelsmör

Då jag har en del äpplen att ta hand om snabbt då de har lite skavanker och inte kommer gå att lagra trots att det är vinteräpplen så är det kul att testa nya recept. Idag gjorde jag Äppelsmör, som Sara Bäckmo delat på sin sida.
Vissa recept är mer gott än nyttigt då det innehåller mycket socker. Nu har vi inte provsmakat än, men hoppas det är gott 😉
Jag halverade mängden socker mot vad som stod i receptet. Så till 1 dl äppelmassa tog jag 1/2 dl socker. På 1 kg äpplen fick jag 1 liter äppelmassa. Jag hade i lite färsk rosmarin som fick koka med drygt halva tiden
Jag sjöd massan i 1 timme och 20 minuter.

Då jag behövde vara i köket nästan hela tiden då man behövde röra ofta i äppelmassan medan den sjöd så passade jag på att göra klart örtsaltet. Det har stått och torkat länge nu och behövde mixas en gång till. Skönt att få det klart 🙂Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait