Beskärning av träd och buskar

Den här helgen har jag beskurit persikoträdet i stora växthuset. Gäller att hålla efter den då ytan som den kan växa på är begränsad.

Flera av vinbärsbuskarna har jag gallrat bort grenar på. På två av de vita vinbärsbuskarna hittade jag ett gäng med helt perfekta bär på. Det trodde jag inte för jag gav upp plockandet i början av augusti då bären var spruckna och en del hade börjat mögla på klasarna. Den här sommarens överdrivna regnande har ställt till det med en del bär och grönsaker i trädgården.

De två paradisbuskarna utanför köksfönstret togs ner helt då de verkligen var i behov av en föryngring. Lika bra att ta alla på en gång kändes det som. Ingen blomning nästa år, men då den mest blommade i toppen på de långa spretiga grenarna så blir det nog bra att vänta på nya fina grenar.
Magnolian vill jag egentligen inte beskära, men de grenar som växte upp över taket där vi har våra solceller var jag tvungen att ta.

Två jordgubbar, ett gäng björnbär och den sista squashen, en paprika, en nerfallen chili och lite fallfrukt, både äpplen och päron togs om hand också. Jag har också plockat aronia hos grannen.

Jag såg till att börja dagen med att ta hand om alla krukor och plastbyttor från frukt och grönsaker. De har blivit kvarlämnade ute då jag inte orkade ta hand om dem på en gång efter omskolningar av plantor i våras. Bättre sent än aldrig 😉
Så härligt väder den här första dagen i oktober bjöd på. Sol och nästan sommarvärme och vindstilla 🌞

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait